DutchVDI is ontstaan vanuit de gedachte dat automatisering als de vierde nutsvoorziening zou moeten worden aangeboden. Net als gas, water en elektriciteit. In de vorm van een abonnement wat je verzekert van een gegarandeerd aanbod en waarin je betaald naar gebruik. Sinds deze gedachte breed wordt gedragen en daar vol op wordt ingezet spreken we van "Cloud Computing".

Werken volgens het Martini principe: “Anytime, Any Place, Anywhere” en dat “On Any Device”.
En het device wat je op je werk gebruikt kan dan ook gewoon van jezelf zijn. "Bring Your Own Device".

Eén van de vele vormen van Cloud Computing is de Remote Desktop. Bij DutchVDI heet dit Desktop Online. Het voordeel hiervan is dat al uw data beveiligd opgeslagen is op de servers van  het datacenter. Op ieder gewenst moment en vanaf iedere computer maakt u eenvoudig verbinding met het datacenter en zo voorkomt u dataverlies bij een eventuele crash van uw computer dat uw data kwijt bent. Ook voorkomt u tijdverlies wanneer uw computer defect raakt en deze een aantal dagen kwijt bent voor reparatie. U  maakt eenvoudig verbinding vanaf een andere computer met het datacenter en u bent weer online.

Tevens kunt u bij ons een zogeheten Thin Client huren of kopen. Dit is een klein en heel energiezuinig “werkstation” zonder draaiende onderdelen. Een Thin Client is mede daardoor veel minder storingsgevoelig. De voordelen hiervan zijn dat u uw huidige werkstation de deur uit kunt doen.  Met een Thin Client kunt u eenvoudig een verbinding maken het DataCenter. Uiteraard kunt u uw desktop ook benaderen vanuit de App op iOS en Android.

De toekomst is Cloud Computing en DutchVDI helpt graag als Adviseur, Projectleider of in een uitvoerende rol organisaties, ongeacht hun omvang, te migreren naar de Cloud.