In de jaren 90 werd er steeds meer gebruik gemaakt van ICT. Uiteraard moest er van de data een backup worden gemaakt. In de meeste gevallen werd er gekozen voor het maken van een backup op een tape; een kleine cassette die in de computer of server wordt geplaatst en waar door middel van software de data op de tape wordt gekopieerd. Dit is nog steeds een veel gebruikte techniek, maar tegenwoordig bestaat er een veel betere: Backup Online.

Via Backup Online maakt u via een internetverbinding een kopie van uw gegevens in het datacenter. Voordelen hiervan zijn: tijdbesparing, kostenbesparing, geen kapotte tapes, geen corrupte data op een tape of het vergeten wisselen van de tape. Alle data staat in het beveiligde datacenter.

“Wat nu als er iets teruggeplaatst moet worden?” Geen probleem, u geeft aan wat wij moeten restoren en wij zorgen ervoor dat de data vanaf de servers in het datacenter teruggeplaatst wordt.

Wanneer u veel data heeft kunt u dit bij ons aanleveren op een harde schijf, waarna wij ervoor zorgen dat uw data op de servers van het datacenter wordt geplaatst.

Neemt u vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en prijzen.

Backup Online

Voordelen

1. Optimale veiligheid. Uw bestanden worden gecodeerd verzonden en opgeslagen. Uw gegevens zijn tevens op een fysiek andere plaats opgeslagen dan in uw eigen pand en de gegevens zijn uitsluitend voor u toegankelijk.

2. Eenvoudige installatie. U hoeft slechts eenmalig onze software te downloaden vanaf onze website. U geeft tijdens de installatie aan welke bestanden u wilt backuppen en wanneer. U kunt tevens aan ons vragen de installatie en instellingen voor u te doen.

3. Geen extra investeringen in hardware of software. U betaalt per maand het van te voren vastgestelde abonnementsbedrag; u hoeft verder geen investeringen te plegen in uw backupvoorziening.

4. Toegankelijk en inzichtelijk. U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikken over uw backup via de software. Op verzoek ontvangt u kostenloos dagelijks een rapport met de status van uw backup en gegevens. Beschikbaar voor bijna elk besturingssysteem en databasesoort.